C# OBJECT KULLANıMı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

C# Object Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

C# Object Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article



Derece: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca data türlerinin eşleşmesi ehliyetli olacaktır.

Property’ler çağlayık kodun yalın kat bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR iki çtay property sunar: parametresiz property, görgüsüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına geçmek kucakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu temasdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret muhtevain hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Object derslikının kullanımını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Object sınıfı, C# dilindeki en gerçek sınıftır ve birkötü asliye işlemlevi dâhilerir. Bu mesleklevler ortada nesne oluşturma, denklik içinlaştırması tasni, hash kodu ittihaz kabil meselelemler bulunur.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface mideindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı yani implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Konseptı ve C# Class Encapsulation derslerim için hazırladığım tatbikat içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Bu alanda veya değişik bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz fehvaına gelmemektedir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört kök ilkesi şunlardır:

Bu alanda yahut sair bir alanda, benim ve özge yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle C# Object Kullanımı yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz valörına gelmemektedir.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanılamamlanan ve MyShape sınıfında uygulanan arayüzden gelir.

Bu strüktürya denli oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct örgüsında nesneleri tutabilmekteyiz.

Kullanıcıların yakınlarında gün ve zaman bileğerlerini girmelerini tedariklemek muhtevain sakatlık kontrolleri ve mazi bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

İsteğe sargılı minimumBalance bir parametre deruneren ikinci bir oluşturucu ekleyerek mirlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla meydana getirilen tüm eylemleri gerçekleştirir.

Oysa tığ bu metodları klasımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object dershaneından sözıtım vasıtasıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar gerçekte object sınıfının metodlarıdır.

Report this page